Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Cameratoezicht aan boord vissersschepen

  •  
19-06-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
zee_32.jpg
Cameratoezicht en waarnemers op vissersschepen moeten voorkomen dat vis illegaal wordt gedumpt. Staatssecretaris Sharon Dijksma van Economische Zaken vindt dat betere controle nodig is om verboden visdump te voorkomen. Daarmee opent het AD.
Controleurs
Behalve betere controles van logboeken van schepen, kondigt Dijksma ook aan ,,nadrukkelijk te willen kijken'' naar het laten meevaren van controleurs en het inzetten van camera's.
Overboord
Het dumpen van vis gebeurt als de vissers een school vinden die van betere kwaliteit is dan de vangst die eerder is gedaan. De oude vangst wordt dan overboord gegooid, iets wat verboden is in de Europese Unie.
Vissers dumpen minder goed verkoopbare vangst op zee, omdat zij aan quota moeten voldoen en alleen de beste vis aan land willen brengen.
Bron: AD
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.