Vroege Vogels

Camerasysteem onderscheidt koudbloedige reptielen

  •  
19-11-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Gladde_slang_door_Paulcools_01.jpg

© Fotograaf: PaulCools

'Een gerichte monitoring op het gebruik van faunapassages door reptielen is doorgaans intensief. Automatische registratie door camera’s, zoals bij zoogdieren gangbaar is, leek lange tijd niet goed mogelijk. Dit jaar is daar verandering in gekomen en worden vele reptielen op een testlocatie op camera vastgelegd. RAVON zal proberen het systeem in 2015 verder te verfijnen waardoor mogelijk zelfs individuen kunnen worden onderscheiden.
Onderscheiden
Monitoring van faunapassages vindt al geruime tijd plaats door onder andere het gebruik van camera’s. Echter, reptielen en amfibieën vielen veelal buiten deze onderzoeken, omdat zij niet gedetecteerd werden of de kwaliteit van beeldmateriaal dusdanig slecht was dat soorten niet konden worden onderscheiden.

Onderzoek

RAVON heeft de beschikking over het camerasysteem en zal dit in 2015 in verschillende tunneltypen testen en het zo proberen te verfijnen dat individuele herkenning mogelijk is. Daarmee zou het patroon van het passeren van wegen door individuen gevolgd kunnen worden.
Tekst en video: Edo van Uchelen & Richard Struijk, RAVON
Bron: Natuurbericht
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.