Vroege Vogels

Camera's Beleef de Lente staan aan!

  •  
18-02-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
2329 keer bekeken
  •  
beleef-de-lente
Beleef de Lente gaat weer van start. Op zondagochtend 18 februari zet Vogelbescherming Nederland in de uitzending van Vroege Vogels op NPO Radio 1 de camera’s bij broedende vogels weer live. Vanaf dat moment kan iedereen opnieuw meegenieten met het liefdesleven van onder meer de bosuil, steenuil, slechtvalk en ooievaar. Beleef de Lente van Vogelbescherming Nederland trekt al jaren honderdduizenden trouwe kijkers.
Dit jaar volgt beleefdelente.nl  weer een aantal toppers van vorig jaar. Naast de bosuil, die vaak in februari al eieren heeft, zijn dat de kerkuil, slechtvalk, steenuil, koolmees, ijsvogel en ooievaar. Bovendien is er dit jaar een spectaculaire nieuwe soort van heel dichtbij te bewonderen: de zeearend.

Vroege broeders

Zodra de camera’s op 18 februari aan zijn, valt er direct genoeg te genieten. De bosuil is namelijk een vroege vogel, een zogenaamde vroege broeder. In deze tijd van het jaar kun je de mannetjes ’s avonds horen roepen, om zo een vrouwtje te lokken. Als de camera’s aan gaan zitten veel bosuilen al op de eieren te broeden.

Beleef de lente in de klas

Naast Beleef de lente heeft de Vogelbescherming ook een programma speciaal gericht op de jeugd : Beleef de lente in de klas. Naast de filmpjes uit de nestkasten bestaan er voor de leerkrachten ook speciale lesprogramma's. Teun Baarspul maakt elk jaar nieuwe educatieve spelletjes rond de vogels. Lynn Knossen is als leerkracht nauw betrokken bij Beleef de lente en zorgt als webredacteur voor de teksten speciaal gericht op de jeugd bij Beleef de lente. Julius van der Landen is met zijn elf jaar een vaste bezoeker van Beleef de lente. Hij is met name geïnteresseerd in de slechtvalk. Hij volgt Beleef de lente al sinds 2016.

Beleef het op Beleef de Lente

Behalve de live-beelden zijn op beleefdelente.nl dagelijks korte filmpjes met hoogtepunten te zien. Per vogel wordt een weblog bijgehouden door een deskundige om duiding te geven aan de beelden. Ook is er een forum waar kijkers met elkaar kunnen praten over de vogels en hun vragen kunnen stellen aan de deskundigen.
Vorig jaar bestond Beleef de Lente precies tien jaar. Bekijk de speciale Beleef de Lente special van Vroege Vogels TV.
Bron: Vogelbescherming

Meer over:

beleef de lente
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.