Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Calvijn College wint eerste prijs INESPO

  •  
06-06-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
63 keer bekeken
  •  
1inespo.jpg
Twee leerlingen van het Calvijn College in Goes hebben de eerste prijs gewonnen op de vijfde internationale duurzaamheidsolympiade INESPO.

Verenigde staten

De prijs bestaat uit deelname aan Intel Isef, een soortgelijke olympiade in de Verenigde Staten, om daar Nederland te vertegenwoordigen. Vanavond tussen 19.30 en 21.30 uur vindt de officiële prijsuitreikingsceremonie plaats in de Schouwburg in Middelburg.
Drinkwatertekort
De vijftienjarige Wouter Boot en Robert de Bruijne presenteerden op 3 en 4 juni hun oplossing voor een duurzaamheidsprobleem in de Nieuwe Kerk in Middelburg. Zij streden hier tegen circa 300 andere scholieren vanuit 41 landen. De twee jongens bedachten met hun project Desert Vapor een manier om van zeewater drinkwater te maken in landen waar een groot drinkwatertekort is.
Verrast door kwaliteit
De jongens ontworpen een pijp hiervoor, waarin het zeewater door verhitting door de zon verdampt en condenseert in schoon water in een ander gedeelte van de pijp. De jury, onder leiding van prof. dr. ing. Jacques Reijniers (Nyenrode Business Universiteit) was blij verrast door de kwaliteit van dit project.
Bron: inespo.org
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.