Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Cacaobier

  •  
03-03-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
cacao_vrucht.jpg
Ruim drieduizend jaar na gebruik spreken Midden-Amerikaanse potscherven nog duidelijke taal: er is een cacaodrank in geserveerd. Het gaat niet om de chocolade-drank die wij kennen; het ligt voor de hand dat de flessen een alcohol-houdende drank hebben bevat die was gebrouwen uit pulp van de cacaovrucht. Als dat vergist, ontstaat een drank met vijf procent alcohol. Een soort cacaobier dus.
Delen:

Praat mee

Onze spelregels.

0/1500 Tekens
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.

BNNVARA LogoWij zijn voor