Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Buxusmot zit nu bijna in heel Nederland

  •  
16-08-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
buxusmot

© Buxusmot, foto: BertVeerman

De uit Azië afkomstige buxusmot rukt steeds verder op. De nachtvlinder die veel schade aan tuinen kan aanrichten is in 2007 voor het eerst in Nederland gezien en was in de eerste jaren daarna alleen in het westelijk deel van het rivierengebied aanwezig. Inmiddels is de buxusmot opgerukt tot in bijna alle delen van het land.

Bijna heel Nederland

Natuurwebsite Nature Today meldt dat de vlinder dit jaar ook steeds vaker in het noorden wordt gezien. Als de Wadden zijn bereikt, zit de soort in heel Nederland.
Voor tuinliefhebbers met buxussen is dat slecht nieuws. De rupsen van de mot zijn in staat in een rap tempo alle buxusplanten aan te tasten. Door deze eigenschap van de buxusmot wordt de reputatie van motten niet veel beter. Toch zijn het hele mooie dieren. Wij maakten eerder een fotoserie met de mooiste motten van Nederland.
Bron: ANP

Meer over:

buxusmot
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.