Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Butskop vermoedelijk gedood door aanvaring

  •  
08-09-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
westerschelde_24.jpg

© Fotograaf: ajoosse

In de Westerschelde bij Terneuzen is maandag een dode butskop aangetroffen. SOS Dolfijn twitterde dat het om een moederdier gaat dat zondag nog levend was gezien met een jong. Onderzoekers van de Universiteit Utrecht meldden dat het dode dier vermoedelijk is aangevaren. De butskop heeft een grote wond.

"Het dier is te groot om vervoerd te worden, we zullen daarom het onderzoek ter plekke uitvoeren"', twitterde onderzoekster Lonneke IJsseldijk van de Universiteit Utrecht. "Onderzoek moet uitwijzen hoe lang het dier al dood is, wat de doodsoorzaak is en waarom de butskop hier is aangespoeld." SOS Dolfijn zoekt naar het jong van de overleden butskop.

Butskoppen leven normaal in diepe oceanen waar ze op kilometers diepte naar voedsel zoeken. Twee weken geleden werden twee butskoppen verdwaald aangetroffen in de Oosterschelde. Mogelijk gaat het om dezelfde dieren. 

Bron: ANP

Meer over:

butskop
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.