Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Bush schrapt bescherming 23 miljoen hectare bos

  •  
06-05-2005
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vv_newsimg_108051.jpg
De Amerikaanse president Bush wil 23,5 miljoen hectare bos openstellen voor de aanleg van wegen, voor houtkap en andere commerciële activiteiten. Dat berichtte The Washington Post vrijdag. Ter vergelijking: het Nederlandse nationale park De Hoge Veluwe is ongeveer 5500 hectare groot.
Het gaat in de plannen van Bush vooral om afgelegen bossen in Alaska. Met het besluit schrapt Bush een maatregel die zijn voorganger Clinton een week voor zijn vertrek in januari 2001 nog snel had ingevoerd. Bush heeft Alaska ook al in het vizier om er olie- en gasboringen te laten doen in beschermd gebied.
Amerikaanse milieubeschermers zijn furieus over het besluit. Zij vinden dat de president wederom heeft laten zien dat hij de economie boven natuurbescherming stelt.
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - natuur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.