Vroege Vogels

Bush: milieuregels opzij voor extra olieraffinage

  •  
27-09-2005
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vv_newsimg_139737.jpg
De Amerikaanse president Bush wil met het Congres werken aan wetgeving die het makkelijker moet maken nieuwe olieraffinaderijen te bouwen, zo nodig ten koste van de milieuregels. De orkanen Katrina en Rita hebben laten zien dat extra raffinagecapaciteit nodig is, omdat het evenwicht tussen vraag en aanbod kwetsbaar is, aldus Bush na overleg met het ministerie van Energie.
Door de orkanen is een aantal raffinaderijen stil komen te liggen, wat heeft geleid tot tekorten aan onder meer benzine en een sterke stijging van de prijzen. Sinds 1976 is in de Verenigde Staten geen raffinaderij meer gebouwd. Wel waren er uitbreidingen van bestaande installaties. ,,Bij uitbreiding van raffinagecapaciteit komen veel regels en papierwerk kijken'', aldus Bush. Als hindernis noemde hij specifiek regels van het Amerikaanse milieubureau EPA.
Bush zei verder serieus te zullen kijken naar een aanbod van Koeweit van eerder deze maand om een raffinaderij in de VS te bouwen.
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - milieu
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.