NPO
Sfeerfoto van Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Burgers laten windmolenpark draaien

26 jan 2016
  •  
leestijd 1 minuten
vv_newsimg_300077.jpg

© Windmolen

Het eerste windmolenpark dat deels door burgers is gefinancierd, wordt donderdag in het Zuid-Hollandse Ooltgensplaat officieel in gebruik genomen. Ruim 7000 particulieren hebben een stukje windmolen gekocht.
Energie-initiatievenMet het park wil initiatiefnemer Qurrent de energie in Nederland in een versneld tempo groen krijgen. Het gaat Qurrent niet snel genoeg. Het grote verschil met andere windmolenparken is dat die vaak van aandeelhouders zijn. “Die hebben wij niet. Dus van de winst zetten wij nieuwe duurzame energie-initiatieven op”, licht een woordvoerder toe.
13.000 particulieren gezochtDe constructie van een aandeel in een windmolenpark verschilt niet veel met die van een aandeel in een zonnepanelenpark. Ook daar kopen mensen een aandeel om zo duurzame stroom op te wekken. Voor het windmolenpark in Ooltgensplaat worden nog 13.000 particulieren gezocht om het windmolenpark volledig met particulier geld te laten draaien.
Energiebedrijf Qurrent is in 2011 opgezet door Stichting DOEN, het Klimaatbureau en de Natuur- en Milieufederaties. Deze landelijke energiecoöperatie wil mensen zoveel mogelijk helpen met het opwekken en besparen van energie.
Bron: ANP

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.