Burgers en ballen
• 26-01-2012
• leestijd 1 minuten
Kun je de vleesconsumptie verminderen door gehaktballen en hamburgers bij te mengen met plantaardig materiaal? Een aantal organisaties heeft deze week de proef op de som genomen en met een proeverij geprobeerd uit te vinden of de 'aangelengde' bal even lekker smaakt als de 100% vleesbal. Of misschien wel nóg lekkerder is.
In het kader van de oprichting van de belangenorganisatie voor eiwitvernieuwers '
Het Planeet
' zijn door een deskundige jury zogenaamde 'hybride vleesproducten' tegen volvlees producten geproefd. Twee volvlees hamburgers legden het af tegen een met plantaardige bijmenging gemaakte hamburger van Nederlandse makelij die alleen in de VS te koop bleek. De beste hamburger bleek een voor de Amerikaanse markt gemaakte van het Goese bedrijf Meatless. Als tweede, vóór de volvleesproducten, eindigde de hybride hamburger van PLUS. Dat betekent dat de hybride hamburger van PLUS een smakelijker koop is dan de volvleeshamburger van diezelfde super.
Meer informatie over hybride burgers en ballen op de website van
Foodlog
.