Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Burgers demonstreren tegen vee-industrie

  •  
08-05-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
koe_22.jpg

© Foto: Tilly Meijer

Voor het derde opeenvolgende jaar organiseren burgers een demonstratie tegen de intensieve vee-industrie. Milieudefensie steunt de organisatie en campagneleider duurzaam voedsel van Milieudefensie Jacomijn Pluimers is één van de sprekers op de Dam.
Pluimers: “Nergens houden we meer meer dieren per hectare landbouwgrond dan in Nederland. Terwijl de gevolgen voor mens, dier en milieu steeds duidelijker worden.” De demonstratie vindt zaterdag 10 mei plaats op de Dam in Amsterdam. Onder de noemer 'We zijn het megazat' demonstreren mensen tegen de intensieve veehouderij en megastallen.
Tijdens haar speech zal Pluimers een oproep doen aan staatssecretaris Dijksma om de melkveehouderij niet de kant van de varkens en kippenhouders op te laten gaan. Omdat het melkquotum in 2015 vervalt gaat de sector groeien. Pluimers: “Er moeten duidelijke normen komen voor de melkveehouderij willen we voorkomen dat de koeien net als de varkens en kippen in megastallen verdwijnen.”
Ook meedoen? Kijk voor meer informatie op http://www.wezijnhetmegazat.nl/ 
Bron: Milieudefensie
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.