Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Burgemeester weigert kievitsei

  •  
08-01-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
kievit_kanjer.jpg

© Fotograaf: kanjer

Burgemeester Gerard van Klaveren van de gemeente Weststellingwerf (Friesland) gaat voor het tweede opeenvolgende jaar het eerste kievitsei dat gevonden is in zijn gemeente weigeren. Hij vindt de traditie niet kunnen nu het zo slecht met de vogel gaat. ''De cijfers spreken voor zich, zijn veelzeggend en kunnen niet worden genegeerd. Ik wil mijn ogen hier niet voor sluiten'', zegt Klaveren.
Traditie
En daar is de Bond Friese Vogelwachten niet blij mee: ,,Dit haalt onze inzet voor de weidevogels onderuit en gaat volledig voorbij aan de Friese traditie die ouder is dan de Elfstedentocht'', aldus voorzitter Rendert Algra.
Beperkt aantal
Door de traditie van het zoeken naar het eerste kievitsei mag in Friesland een beperkt aantal eieren geraapt worden. Het allereerste ei uit de provincie gaat naar de commissaris van de Koning.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.