NPO
Sfeerfoto van Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Bunzing met drie ondeugende jongen!

11 dec 2015
  •  
leestijd 1 minuten
Hier moet je wel vrolijk van worden: een bunzing probeert z’n jongen over een bruggetje te krijgen, maar die ondeugende apies denken daar heel anders over. Ze springen veel liever in het water of glijden van het bruggetje af. Uiteindelijk draagt ze de jongen er maar overheen. Maar als ze even niet op let, rennen ze lekker net zo hard weer terug!
Deze prachtige opnamen zijn gemaakt met een wildcam in de Oude Venen nabij Eernewoude op 21 juli 2014 door Gerben Bootsma. Door het zien van een ander filmpje op onze website bedacht Gerben dat hij zijn eigen filmpje toch ook maar eens moest opsturen. Daar zijn we heel blij mee! Heb je ook nog mooi materiaal liggen, stuur het ons dan op!

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.