Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Bultrug duikt weer op voor Zeeuwse kust

  •  
08-06-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
688 keer bekeken
  •  
bultrug_valeora_01.jpg

© Fotograaf: valeora

Voor de Zeeuwse kust is dinsdag een bultrug waargenomen. Strandpaviljoen DOK 14 in Cadzand, tegen de grens met België, heeft op zijn socialemediakanalen beelden geplaatst van de grote vinvis. Volgens stichting SOS Dolfijn gaat het zeer waarschijnlijk om hetzelfde dier dat de afgelopen dagen voor de Belgische kust is waargenomen.

Vorige maand werd in de buurt van het Zeeuwse Westkapelle al een bultrug gespot en springend op film vastgelegd door een visser. Ook daarvan zegt het Belgische Natuurpunt dat het vermoedelijk hetzelfde exemplaar is. De natuurorganisatie meldt dat sinds eind mei dagelijks een bultrug wordt opgemerkt tussen Knokke en Zeebrugge. Het gaat voor zover bekend om een jong en relatief klein exemplaar.

In Nederlandse wateren worden wel vaker bultrugwalvissen gezien. Sinds 2003 worden volgens Natuurpunt steeds vaker bultruggen gemeld in de zuidelijke Noordzee. Volwassen exemplaren kunnen tot 18 meter lang worden en wegen maximaal 40 ton. De beroemdste bultrug tot dusver was Johannes/Johanna, die in 2012 strandde op een eilandje bij Texel.

Bron: ANP

Meer over:

bultrug
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.