Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Bulgaren mogen weer beren schieten

  •  
29-10-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
70 keer bekeken
  •  
vv_newsimg_73625.jpg
Het parlement van Bulgarije heeft donderdag besloten de wet op de jacht aan te passen. Daardoor mogen voortaan weer bruine beren worden geschoten. De overheid zal daarvoor elk jaar een bepaalde toegestane hoeveelheid vaststellen.
Volgens de nieuwe wet mag elk jaar tussen de 3 en 8 procent van de berenpopulatie worden doodgeschoten. In Bulgarije leven naar schatting tussen de zeshonderd en achthonderd bruine beren. De bruine beer is een beschermde diersoort.
Volgens natuurbeschermers heeft het Bulgaarse parlement te veel de oren laten hangen naar de lobby van liefhebbers van de jacht. Het afgelopen jaar hebben in Bulgarije een aantal incidenten met beren plaatsgehad, waaronder een met dodelijke afloop voor een man. Daardoor werd de roep om inperking van de berenpopulatie vanuit de samenleving luider.
Bron ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.