Vroege Vogels

Buizerds hebben ruzie | Zelf Geschoten

  •  
04-10-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1687 keer bekeken
  •  

Deze twee buizerds hebben ruzie! Ze waren zo druk bezig, dat ze niet doorhadden dat ze gefilmd werden. "Gelukkig liep het goed af", schrijft filmer Roeliearts. Buizerds komen regelmatig met elkaar in conflict als het om voedsel gaat.

Opportunist 

Buizerds zijn echte opportunisten die allerlei dierlijk materiaal eten: van kleine zoogdieren en kikkers tot regenwormen en aas. Op zich is het handig om zoveel keus te hebben, maar het betekent ook dat je moet concurreren met veel andere vogels. Net als buizerds houden kraaien van wormen, jonge vogels en aas. Hoewel kraaien een stuk kleiner zijn, tonen ze weinig angst en jagen ze de buizerd soms zelfs weg.

9e89d23c-6be6-4b1e-a440-621beb9acec5

Deze zwarte kraai begeeft zich tussen twee buizerds op zoek naar eten.

© Fotograaf: GerkeVisser

Mantelen

Gelukkig heeft de buizerd een truc waardoor het soms lukt om zijn hapje te verbergen voor al die concurrenten. Hij spreidt zijn grote vleugels rondom de prooi uit zodat deze aan het zicht wordt onttrokken: mantelen. Wel zo verstandig met al die kapers op kust!

buizerd-mantelen-rene-akkies

© 'Hier is niks te zien...' Fotograaf Rene Akkies.

Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.