Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Buitengewone beesten

  •  
25-02-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
115 keer bekeken
  •  
IMG_8847.jpg
"Raar maar waar": een kalf met twee of zelfs drie koppen, een schaap met acht poten, een varken met één oog en een albino walvis. In het museum Natura Docet - Wonderrijck Twente zijn opgezette dieren te zien die door de spelingen van de natuur er anders uitzien dan hoort.
Vaak gaat het al mis bij de ontwikkeling in de baarmoeder of in het ei. En dan ontstaan er misvormde dieren die wetenschappers fascineren. Maar hoe ontstaan die vreemde scheppingen van de natuur precies? Soms toevallig, soms doordat de mens ingrijpt in de natuur.
Zo vertelt een bultrugwalvis over albinisme, een Siamese krokodil over misvormingen en een lijger over hybride diersoorten. De lotgenoten van de verteldieren worden op de onderzoekstafels getoond. De objecten komen uit de eigen collectie, maar zijn ook bruiklenen van Natuurhistorisch Museum Rotterdam, Museum Vrolik Amsterdam, Twentse Welle Enschede en Ecomare Texel.
Meer informatie over de tentoonstelling "Buitengewone beesten - Raar maar waar" bij Natura Docet - Wonderrijck Twente
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.