Sfeerfoto van Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Buitenaards leven mogelijk dichterbij

25 aug 2016
  •  
leestijd 1 minuten
sterren_03.jpg
Rond de dichtstbijzijnde ster draait een planeet waar misschien vloeibaar water stroomt. Als dat inderdaad zo is, kan het weleens de beste kans op buitenaards leven tot nu toe zijn.
Een internationale groep sterrenkundigen heeft de ontdekking woensdag bekendgemaakt. De planeet is een klein beetje groter dan de aarde en heeft ongeveer dezelfde samenstelling. De temperatuur maakt vloeibaar water mogelijk. De planeet zit dus in de zogeheten leefbare zone. ,,Hij zal een belangrijk doel zijn in de jacht op bewijs voor leven op andere plekken in het heelal'', aldus de onderzoekers.
Het klimaat zal er wel heel anders zijn dan op aarde en de planeet heeft waarschijnlijk geen seizoenen. Ook zal hij blootgesteld worden aan veel meer uv-straling dan de aarde.
De planeet heeft de naam Proxima b gekregen. Hij draait rond Proxima Centauri. Die ster staat op slechts vier lichtjaar van de aarde, maar is niet met het blote oog te zien. 
Bron: ANP

Meer over:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.