Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Buideldier ontsnapt in Middelburg

  •  
13-08-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
103 keer bekeken
  •  
buideldier.jpg
Een buideldier is donderdag ontsnapt uit dierenopvang De Mikke in Middelburg. Dat heeft een medewerker laten weten naar aanleiding van een bericht van Omroep Zeeland. Het beest is zo groot als een gemiddelde tot grote kat en valt vooral op door zijn lange staart.
Het lijkt te gaan om een buidelrat, maar dat is niet zeker. Het dier is dinsdag opgevangen in De Mikke, nadat het op een schip met hout uit Brazilië is meegekomen. Het is ontsnapt voordat de dierenopvang kon vaststellen om welke ondersoort het precies gaat.
Buideldieren komen alleen voor in Midden- en Zuid-Amerika. Voor mensen zijn ze niet gevaarlijk en ze zullen alleen als verdediging bijten. In Brazilië struinen buideldieren door vuilnisbakken en zelfs door huizen, dus ze zijn gewend aan mensen, aldus de medewerker.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.