Vroege Vogels

Brussel wil milieuverbruik meten

  •  
19-11-2007
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
meetlint.jpg
De verbetering of verslechtering van het milieu moet te meten zijn. De Europese Commissie wil een nieuw indexcijfer opstellen dat duidelijk maakt of een land het goed of slecht doet met bijvoorbeeld het aantal diersoorten, luchtvervuiling of hectares bos.
Voorzitter Jose Manuel Barroso van de Europese Commissie vindt het niet langer genoeg dat economen alleen het bruto nationaal product (BNP) van een land meten. Het BNP zegt alleen iets over de economie van een land, niet over het milieu.
Barroso:"Het is tijd om verder te gaan dan de meetmethoden die zijn opgesteld voor de erg verschillende wereld uit de jaren dertig. Het is tijd om verder te kijken dan de huidige verwarrende of ongeorganiseerde gegevens. Het is tijd om voorbij het BNP te kijken.''
Momenteel berekent het Wereld Natuur Fonds (WNF) al de 'ecologische voetafdruk' van elk land: het aantal hectares natuur dat elke burger gebruikt. De Verenigde Naties en andere instellingen hanteren weer andere cijfers.
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - milieu
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.