Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Brussel wil hooguit 30 kilo kip per meter

  •  
31-05-2005
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vv_newsimg_129484.jpg
Kippen die voor hun vlees worden gehouden, moeten volop de ruimte hebben. Boeren mogen maximaal dertig kilo vleeskippen per vierkante meter houden, heeft Europees Commissaris Kyprianou (Dierenwelzijn) dinsdag voorgesteld.
Volgens hem is er bewijs dat dieren in problemen komen als ze minder ruimte hebben. De kippen moeten ook een bepaald minimum aan licht, frisse lucht en voeding krijgen. De dieren moeten ook tweemaal per dag geïnspecteerd worden.
Onder bepaalde voorwaarden wil de eurocommissaris ook 38 kilo kip per vierkante meter toestaan. Inspecties bij de slacht moeten dan wel steeds aantonen dat de dieren geen welzijnsproblemen hebben.
Het is de eerste keer dat Brussel regels stelt voor de zogeheten vleeskippen. Nu geldt alleen een algemene richtlijn voor dierenwelzijn.
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - natuur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.