Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Brussel wil CO2-uitstoot duurder maken

  •  
25-07-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
afvalverbranding_01.jpg
Brussel wil de uitstoot van het milieuonvriendelijke broeikasgas CO2 voor het bedrijfsleven duurder maken. De Europese Commissie presenteerde woensdag eerste voorstellen die de prijs moeten laten stijgen.
Bepaalde hoeveelheid
Ondernemingen in de EU zijn verplicht certificaten te kopen waarmee ze een bepaalde hoeveelheid C02 mogen uitstoten. Die certificaten mogen worden verkocht en van andere bedrijven worden gekocht (emissiehandel). Door een overaanbod, mede door de economische crisis, zijn de prijzen voor de certificaten laag. Bedrijven worden daardoor nauwelijks gestimuleerd energie te besparen en in duurzame technologie te investeren.
De commissie denkt nu aan het uitstellen van veilingen van certificaten. Door het aanbod kunstmatig te beperken, kan de prijs worden opgedreven.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.