Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Brussel stelt besluit over schone lucht uit

  •  
07-07-2005
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vv_newsimg_122316.jpg
De Europese Commissie heeft een besluit over een strategie voor schone lucht uitgesteld. De betrokken commissarissen konden het niet eens worden. Voorziter Barroso houdt daarom later een oriënterend debat met alle commissarissen. De woordvoerster van Barroso heeft dat maandag gezegd.
In Europa sterven jaarlijks 350.000 mensen voortijdig door vervuilde lucht, zo toonde een studie recent aan. Naar verluidt zou de aanpak echter te duur zijn. In Nederland is het door huidige normen al lastig om nieuwe wegen, woningen of bedrijven te bouwen. Ook over schoon water is een strategie uitgesteld.
Het Wereld Natuur Fonds (WNF) is woest over de vertragingen. ,,Het is pervers dat de Europese Commissie terugkrabbelt op haar milieubeloftes, vlak voordat de wereldleiders bij de G8-vergadering grote aandacht geven aan het milieu'', zegt directeur Tony Long. ,,Dit was een mooie kans om het contact met de Europese burger te herstellen.''
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - milieu
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.