Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Brussel pakt illegale visvangst aan

  •  
12-04-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vis_05.jpg
Illegale vissers kunnen in de EU voortaan hard worden aangepakt. Een nieuw controlesysteem, dat vorig jaar werd goedgekeurd, is inmiddels volledig operationeel. Eurocommissaris Maria Damanaki (Visserij) heeft dat dinsdag gezegd.
De nieuwe verordening zorgt ervoor dat de vis door de hele voedselketen traceerbaar blijft: van het moment van de vangst totdat hij op het bord van de consument belandt. De EU-lidstaten kunnen daardoor efficiënt optreden tegen illegale praktijken. Bovendien zijn de sancties in de EU-landen gelijkgetrokken.
,,Ik verwacht dat de Europese visserijregels nu beter worden nageleefd'', zei Danaki. Als een kleine minderheid de regels negeert, betekent dat niet alleen oneerlijke concurrentie voor de rest, maar dreigen ook de visbestanden uitgeput te raken, aldus de eurocommissaris.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.