Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Brussel: minder schadelijke damp bij tanken

  •  
04-12-2008
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
tankstation_gas_benzine_waterstof.jpg
Bij het tanken van auto's in Nederland en andere EU-landen moeten minder schadelijke dampen vrijkomen. De tankstations moeten apparatuur installeren die 85 procent van de damp opvangt, zo heeft de Europese Commissie donderdag voorgesteld aan de EU-landen en het Europees Parlement.
Bij het tanken komt veel benzeen in de lucht. Dat veroorzaakt kanker en smog. ,,Ons voorstel zal de gezondheid van Europeanen verbeteren'', zei EU-commissaris Stavros Dimas (Milieu). Door de vieze lucht in Europa sterft een gemiddelde Europeaan nu negen maanden voortijdig.
Plan is dat het opvangapparaat verplicht wordt bij nieuwe tankstations. Ook als een station verbouwt, moet het de dampen gaan opvangen. Uiteindelijk moeten alle grote tankstations de apparatuur hebben in 2020.
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - milieu
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.