Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Bruinvissen fokken

  •  
09-02-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Bruinvis - Stichting Rugvin

© Bruinvis “Willem” tijdens de telling. Bron: Stichting Rugvin - W.J. Strietman

Deze week is er commotie ontstaan over het Dolfinarium Harderwijk dat een fokprogramma wil beginnen voor bruinvissen. In december heeft het zeezoogdierenpark hiervoor een vergunning gekregen. Op dit moment zitten er drie bruinvissen in het Dolfinarium, maar dat mogen er maximaal zeven worden volgens de vergunning. De vergunning is geldig voor de komende tien jaar.

Herkomst

Twee bruinvissen komen uit de opvang van SOS Dolfijn. Deze exemplaren kunnen niet meer in het wild worden uitgezet. Het andere exemplaar is in 2012 in het Dolfinarium geboren. Vier andere bruinvissen die bij andere opvangcentra zitten, zouden naar Harderwijk mogen komen, maar de woordvoerder laat weten dat dat op dit moment nog geen concrete plannen voor zijn. Maar van een uitsterfbeleid van de bruinvissen in het Dolfinarium willen ze niet weten, want ze zijn een dierentuin met een publieksfunctie, zegt Taco Rietveld van het Dolfinarium.
In Vroege Vogels Radio geeft zeezoogdier-deskundige Kees Camphuijsen zijn visie op de situatie:
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.