Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Bruine beer op Schouwen Duiveland

  •  
05-06-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Botten_br__beer.jpeg
Bij recent archeologisch onderzoek op de Kop van Schouwen zijn botten gevonden van de bruine beer. Tot ver in de Middeleeuwen leefde de beer in ons land, maar dat hij ook op het eiland  Schouwen voorkam was niet bekend. De vraag is natuurlijk: hoe is hij daar gekomen?
Amulet
Deze vondst is spectaculair te noemen. In de provincie Zeeland werd eerder alleen een doorboorde berentand gevonden. Deze tand werd voor 1940 door de schoolmeester-oudheidkundige J. A. Hubregtse op het strand van Schouwen gevonden. Dat maakte aanwezigheid niet zeker want het kan zijn dat een berentand als amulet door mensen van elders werd meegenomen. De vondst van botten wijst meestal op daadwerkelijk plaatselijk voorkomen. Een geraadpleegde deskundige Dick Mol oordeelde dat de resten inderdaad van een jonge bruine beer zijn.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.