Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels
Vroege Vogels

Elke vrijdag vanaf 19.50u opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Brouwers: mensen blijven na komst statiegeld blikjes bier kopen

25 aug 2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
528 keer bekeken
  •  
Blikjes

© Pixabay

De meeste Nederlanders zullen evenveel bier uit blik blijven kopen als daar volgend jaar statiegeld voor moet worden betaald. Dat zegt brancheorganisatie Nederlandse Brouwers op basis van een onderzoek onder ruim duizend bierdrinkers.

Vanaf 31 december volgend jaar moet er voor blikjes 15 eurocent statiegeld worden betaald. Voor 60 procent van de Nederlanders verandert dat niets. 4 procent zegt juist vaker blikjes te gaan kopen, terwijl een kwart minder vaak bier uit blik zal gaan drinken. Deze groep zegt vooral vaker flesjes te willen gaan kopen.

Uit het jaarlijkse onderzoek van de brancheorganisatie blijkt verder dat de meeste bierdrinkers sinds de eerste coronalockdown vorig jaar maart evenveel bier zijn blijven drinken als daarvoor. Wel gaven met name jonge mensen aan dat zij minder bier zijn gaan drinken. Nederlandse Brouwers wijt dat aan minder afspraken met vrienden, het niet doorgaan van evenementen en het sluiten van de horeca. Eerder meldde de brancheorganisatie al dat er vorig jaar in totaal 14 procent minder bier is verkocht dan het jaar daarvoor. De verkoop van alcoholvrij bier steeg wel flink, met 8,5 procent.

Bron: ANP

Meer over:

blikjes, statiegeld, bier

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar