Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Britten zwemmen gemoedelijk met reuzenhaaien

  •  
17-06-2005
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
999 keer bekeken
  •  
vv_newsimg_117711.jpg
De nieuwste trekpleister aan de Britse stranden is zwemmen met haaien. Hoewel het beangstigend klinkt, levert een dergelijke zwempartij geen enkel gevaar op. In de Engelse en Schotse wateren komt steeds vaker de reuzenhaai voor. Die lijkt in de verste verte niet op de levensgevaarlijke witte haai, maar zwemt gemoedelijk rond op zoek naar plankton.
Vooral aan de kust van Cornwall vormen de grote vissen een toeristische attractie in deze tijd van het jaar. De reuzenhaaien passeren de kust op hun weg naar Schotland.
Volgens deskundigen 'verhuist' de reuzenhaai naar de wateren bij Schotland door de opwarming van het klimaat, meldde de BBC vrijdag. Het aantal reuzenhaaien dat bij Schotland wordt gezien, is 65 procent hoger dan vier jaar geleden. In de wateren van zuidwest-Engeland wordt de haai juist 66 procent minder aangetroffen, blijkt uit onderzoek van de Britse vereniging voor behoud van het zeeleven.
Door de opwarming van het zeewater trekt de plankton naar het noorden. De reuzenhaai volgt simpelweg in het kielzog, blijkt uit het onderzoek.
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - natuur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.