Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Britse meteorologen waarschuwen voor stroomuitval

  •  
18-09-2005
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vv_newsimg_138630.jpg
Britse huishoudens moeten de komende winter rekening houden met stroomuitval, blijkt uit een officiële waarschuwing van de Britse meteorologische dienst. De weervoorspellers voorzien voor de komende winter ongebruikelijk lage temperaturen en meer dan gemiddelde sneeuwval in december en januari. Dat meldde de Britse krant The Sunday Telegraph.
De meteorologische dienst heeft daarom een waarschuwing gestuurd naar de energiebedrijven, omdat de vraag naar gas en elektriciteit fors zal stijgen als de voorspelling uitkomt.
Volgens een woordvoerder van de vakbond voor de energiebranche kunnen de Britten een onaangename winter tegemoet zien. ,,De werkelijkheid is dat we maar een beperkte energievoorraad hebben. In een streng winter zal het landelijke netwerk moeite hebben om het bij te benen. Als de gasvoorraad slinkt, heeft dat gevolgen voor veel elektriciteitsbedrijven, want de meerderheid maakt gebruik van gas.''
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.