Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Britse Extinction Rebellion stopt met overlastgevende acties

02-01-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
494 keer bekeken
  •  
protest demonstratie

© Pixabay

De Britse tak van Extinction Rebellion stopt voorlopig met acties die overlast veroorzaken voor het publiek. De klimaatbeweging staat bekend om zijn opvallende acties, bijvoorbeeld wegblokkades, maar stopt nu om meer steun te vergaren in de strijd tegen klimaatverandering.

De activisten zeggen dat door de acties weinig is veranderd. "Terwijl we het nieuwe jaar inluiden, komen we met het controversiële voornemen om tijdelijk af te zien van openbare verstoring als primaire tactiek", aldus Extinction Rebellion. "Dit jaar geven we prioriteit aan aanwezigheid boven arrestatie en relaties boven wegblokkades."

Volgens de activisten is het noodzakelijk om hun tactieken constant aan te passen. De stap komt nu de Britse regering een nieuwe wet wil introduceren die het moeilijker maakt om protesten te houden die overlast veroorzaken. Vorig jaar lijmden de activisten van Extinction Rebellion zich onder meer vast aan de stoel van de Britse parlementsvoorzitter en blokkeerden zij de Tower Bridge in Londen.

Bron: ANP

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.