Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Britse dierenbescherming schenkt hindoetempel koe

  •  
19-01-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
koe_toos.jpg
De Britse dierenbescherming heeft een hindoetempel in Watford een koe geschonken. De gift van het zwangere dier Aditi moet een einde maken aan de ruzie met de hindoes die ontstond, nadat veeartsen de koe van de tempel ruim een jaar geleden een spuitje hadden gegeven.
Dat heeft de BBC maandag gemeld. Koeien zijn voor hindoes heilige dieren. De veeartsen besloten een einde aan het leven van het rund te maken, omdat dat al meer dan een jaar gewond was en niet meer kon staan. Honderden hindoes betoogden bij het hoofdkantoor van de dierenbescherming, nadat het dier was gestorven.
Zij beschuldigden de veeartsen van een illegale daad. Bovendien zouden ze het dier het dodelijke spuitje hebben gegeven, terwijl er in de tempel een dienst werd gehouden. De dierenbescherming spreekt dat tegen.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.