Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Brielle verhuist populatie kauwen

  •  
01-08-2005
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vv_newsimg_126522.jpg
Een groep van ongeveer vijfhonderd kauwen moet verhuizen, zo vindt de gemeente Brielle. De vogels 'wonen' nu in een aantal bomen aan de St. Catharijnehof, waar ze bij het aanbreken van de dag en tot diep in de nacht zorgen voor geluidsoverlast. Een valkenier moet ervoor zorgen dat de kauwen verkassen naar een locatie buiten de stadwallen.
De gemeente liet maandag weten dat de valkenier vanaf 15 augustus vier weken lang aan de slag gaat om de kauwen naar de andere plek te jagen. Elke avond tussen 19.30 en 21.30 uur zal de valkenier een zogeheten Harris Hawk (woestijnbuizerd) oplaten. De roofvogel valt de kauwen niet aan, maar zijn aanwezigheid zal de vogels wel op de vlucht doen slaan, zo verwacht de gemeente. Na die vier weken moeten de kauwen gewend zijn aan hun nieuwe behuizing in de populieren aan de Schrijversdijk.
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - natuur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.