Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Brazilië arresteert 72 dierensmokkelaars

  •  
12-03-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
66 keer bekeken
  •  
vv_newsimg_108966.jpg
De Braziliaanse politie heeft woensdag 72 mensen opgepakt, die worden verdacht van betrokkenheid bij een bende die een half miljoen dieren per jaar smokkelde. De bende zou apen, jaguars, slangen en tal van andere diersoorten illegaal hebben verkocht in Europa, Azië en de Verenigde Staten.
Bij de actie tegen de bende waren 450 agenten betrokken. Onder de arrestanten is een Tsjech. Tegen dertig personen lopen nog arrestatiebevelen. Onder hen zijn vijf personen die door Interpol worden gezocht in Zwitserland, Portugal en Tsjechië.
De politie verrichtte de meeste arrestaties in Rio de Janeiro. De arrestanten zouden zich hebben beziggehouden met illegale handel, illegale jacht en het illegaal kopen van dieren. Veel dieren bezweken tijdens het transport.
Brazilië telt circa 630 bedreigde diersoorten. Dat zijn er drie keer zoveel als vijftien jaar geleden, aldus officiële statistieken.
Volgens de politie kan de illegale handel in dieren winstgevender zijn dan het smokkelen van drugs. Een ei van een blauwe ara levert in Europa 3000 euro op.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.