Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels
Vroege Vogels

Elke vrijdag vanaf 19.50u opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Brandweer hebben de handen vol aan natuurbranden

16 jul 2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
heidebrand

© Heidebrand - Bron Pixabay

De brandweer is zondagavond laat met groot materiaal uitgerukt voor een natuurbrand op de Brunsummerheide. In het Limburgse natuurgebied stond een stuk heide van 25 bij 25 meter in brand. De brandweer kon niet voorkomen dat er uiteindelijk 6000 vierkante meter in vlammen opging. Door de aanhoudende droogte heeft de brandweer de handen vol aan natuurbranden.
In het eveneens Limburgse Echt heeft brand een groot deel van een korenveld verwoest. Het veld aan de Gebroekerdijk met tarwe is vier hectare groot en ligt tegen een bosrand, meldt de brandweer. Rond 15.00 uur werd het sein brand meester gegeven.

Brand door schietoefening

Op het schietterrein van het Artillerie Schietkamp bij het Gelderse Oldebroek heeft zondag ook een grote heidebrand gewoed. De veiligheidsregio meldde aanvankelijk dat de brand veroorzaakt was door een schietoefening, maar volgens het ministerie van Defensie is er op zondag niet geoefend en gebeurt dat ook niet met pyrotechnische middelen in tijden van droogte. Het zou wel kunnen dat er nog munitie lag van een eerdere oefening. Maar de oorzaak van de brand is nog onbekend.

Duinbrand Heemskerk

In de duinen bij Heemskerk (Noord-Holland) is maandag aan het eind van de ochtend een grote brand uitgebroken. De brandweer heeft de omliggende wegen afgesloten zodat het gebied bereikbaar is voor de hulpdiensten. Aanwezige mensen moeten het duingebied verlaten om de hulpdiensten de ruimte te geven, aldus de Veiligheidsregio Kennemerland.
Bron: ANP

Meer over:

natuurbrand, brand

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar