Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Brabant vraagt opschorting schaliegas

  •  
01-06-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
boring_02.jpg
Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant willen dat minister Maxime Verhagen (Economische Zaken) nog probeert proefboringen naar schaliegas te voorkomen, zolang er nog onduidelijkheid is over de risico's en de gevolgen voor het milieu. Ook nieuwe opsporingsvergunningen moeten niet meer worden afgegeven, bepleit de provincie in een brief aan de minister en aan de Tweede Kamer.
,,De laatste maanden is maatschappelijke onrust ontstaan over de mogelijke risico's voor de omgeving. Het provinciebestuur van Noord-Brabant deelt deze zorgen en is met de fracties in de Brabantse Staten van mening dat opsporing en eventuele winning van schaliegas geen onaanvaardbare negatieve effecten mag hebben voor de omgeving'', beargumenteert Gedeputeerde Staten.
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - milieu
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.