Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Brabant erkent dat wild zwijn blijvertje is

  •  
19-03-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
139 keer bekeken
  •  
vv_newsimg_268864.jpg
Noord-Brabant erkent dat de populatie wilde zwijnen in het zuidoosten van de provincie niet meer uit te roeien is. ,,Een definitieve nulstand lijkt vanwege de inloop over de provinciegrenzen, de voortplantingssnelheid en de grootte en van het leefterrein niet realistisch'', antwoordt gedeputeerde Johan van den Hout maandag op vragen van de Brabantse fractie van de Partij voor de Dieren.

Leefgebieden

Brabant onderzoekt de mogelijkheden voor een of enkele leefgebieden voor wilde zwijnen zoals die er nu zijn in Limburg en op de Veluwe. ,,Wilde zwijnen hebben een positief effect op de biodiversiteit en zijn daarom een verrijking voor de Brabantse natuur'', schrijft de gedeputeerde nu al. Hij verwacht voor de zomer duidelijkheid te geven over de toekomst van de wilde zwijnen in Brabant.
Leenderbos
Het plan om van bijvoorbeeld het Leenderbos een leefgebied te maken, stuit op weerstand. De gemeente Heeze-Leende is tegen vanwege gewasschade en onveiligheid voor bezoekers. Naar schatting zitten er nu rond de 70 wilde zwijnen in het Leenderbos.
Bron: ANP

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.