Vroege Vogels

BP: schoonmaak olievlek duurt 3 maanden

  •    •  
07-05-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
booreiland.jpg
De schoonmaak van de olievlek in de Golf van Mexico neemt naar verwachting drie maanden in beslag. Dat meldde het Britse olieconcern BP vrijdag.
Een door BP geleaset booreiland zonk op 22 april circa 80 kilometer uit de kust van de staat Louisiana. Uit lekken op een diepte van circa anderhalve kilometer stromen dagelijks honderdduizenden liters olie.
Donderdagavond is de koepel die de olie uit het grootste lek moet opvangen, aangekomen op de rampplek en te water gelaten. Het duurt grofweg tien uur totdat de koepel op de bodem is aangekomen, aldus een woordvoerder van de Amerikaanse kustwacht. Dat zou rond vier uur 's middags Nederlandse tijd zijn.
BP liet weten te hopen dat de koepel vanaf maandag gebruikt kan worden om circa 85 procent van de olie op te vangen. Dat geldt als een kortetermijnoplossing. Ondertussen worden voorbereidingen getroffen om een ontlastende bron in de buurt van het lek te slaan, wat circa drie maanden zal duren.
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - milieu
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.