Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

BP komt woensdag met rapport olieramp

  •  
08-09-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
olievlek.jpg
BP publiceert woensdag de uitkomsten van een intern onderzoek naar de olieramp in de Golf van Mexico. Dat heeft het Britse oliebedrijf dinsdag bekendgemaakt.
Door een explosie op booreiland Deepwater Horizon kwamen op 20 april elf medewerkers om het leven. Daarna volgde de grootste olievervuiling in de Amerikaanse geschiedenis. BP heeft al meer dan 6 miljard euro uitgegeven om de gevolgen van de ramp te bestrijden. Amerikaanse parlementariërs hebben BP verweten dat het uit winstbejag laks is omgegaan met de veiligheidsvoorschriften. BP ontkent dat.
Het rapport, dat is opgesteld door de chef veiligheid en operaties van BP, wordt naar verwachting om 13.00 uur (Nederlandse tijd) gepresenteerd.
Het Amerikaanse gezondheidsinstituut NIH liet weten dat het een donatie van 10 miljoen dollar (7,8 miljoen euro) van BP gaat gebruiken voor een onderzoek van de effecten van de olieramp op de gezondheid. De studie zal meerdere jaren duren. Het is onder meer de bedoeling medisch onderzoek te doen bij mensen die betrokken zijn of waren bij het opruimen van de olie. Zo wordt gekeken of ze in aanraking zijn geweest met kankerverwekkende stoffen en naar mogelijke ademhalingsproblemen.
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - milieu
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.