Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Bouwen in de Grevelingen

  •  
13-01-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Brouwerseiland
Het protest tegen de aanleg van Brouwerseiland in de Grevelingen groeit. Een archipel van eilandjes met huizen, horeca en een jachthaven brengt geld op en dat ziet de gemeente Schouwen Duiveland wel zitten. Maar veel Zeeuwen vinden dat er wel genoeg gebouwd is in de Grevelingen. 
Vijf natuurorganisaties maken zich zorgen om de negatieve effecten van de aanleg van het Brouwerseiland. Het plan omvat onder meer bijna 400 recreatiewoningen, 450 ligplaatsen, een hotel, winkels, watertaxi’s, rondvaartboten, beheergebouwen, een tramhalte, loodsen, drijvende gebouwen en kantoren. De aanleg hiervan druist in tegen de waarden die Bescherm de Kust wil beschermen. Natuurmonumenten, de Zeeuwse Milieufederatie, Stichting Duinbehoud, Natuur en Milieufederatie Zuid-Holland en Natuur en Landschapsbescherming Goeree-Overflakkee hebben daarom een zienswijze ingediend in het kader van de Natuurbeschermingswet en de Ontgrondingswet.
Projectontwikkelaar Matthijs Zeelenberg is juist van mening dat hij de natuur van de Grevelingen alleen maar verder helpt met zijn plannen.
Bron:  Natuurmonumenten  en project  Brouwerseiland
 

Meer over:

grevelingen
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.