Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Bouw van eerste subsidievrije windmolenpark start

  •  
20-03-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Windmolenpark op zee

© Bron: pixabay

Er hadden zich meerdere gegadigden gemeld om het nieuwe windpark voor de kust bij Noordwijk uit eigen zak te betalen. Nuon versloeg het Noorse Statoil, het Duitse Innogy en een consortium met onder meer Van Oord en Eneco. De bouw van het windpark, dat vanaf 2022 een miljoen huishoudens van stroom moet voorzien, kost miljarden. Het moederbedrijf van Nuon, het Zweedse Vattenfall, heeft al windparken op zee in Zweden, Denemarken, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.

Windmolenpark komt sneller dan verwacht

Het kabinet wil de komende jaren veel windmolenparken op zee bouwen om te kunnen voldoen aan de klimaatafspraken van Parijs. Dat bedrijven die parken nu al willen bouwen zonder dat de overheid moet bijspringen, is een opsteker. Dat is “sneller dan verwacht”, zei minister Eric Wiebes van Economische Zaken en Klimaat bij de overhandiging van de vergunning aan Vattenfall. “De primeur geeft vertrouwen voor toekomstige tenders, maar is geen garantie dat ook volgende aanbestedingen het zonder subsidie afkunnen”, waarschuwt Wiebes.
Vattenfall-topman Magnus Hall kondigde aan dat ze van plan zijn om tussen 2017 en 2018 meer dan 1,5 miljard euro te investeren in duurzame projecten in Noordwest-Europa.
Bron: ANP

Meer over:

windmolenpark
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.