Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Bouw 10 aardgastankstations in Noord-Nederland

  •  
02-11-2005
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
vv_newsimg_149509.jpg
Het project 'rijden op aardgas' van DutCH4 waarbij de gemeente Leeuwarden, de NV Gasunie en Energy Valley betrokken zijn, heeft een subsidie van € 2,2 miljoen gekregen van het ministerie van Economische Zaken. Met deze subsidie staat niets de bouw van tien aardgasstations in Noord-Nederland nog in de weg. Het eerste aardgasstation zal in februari in Leeuwarden geopend worden, hierna volgen de steden Drachten, Assen, Emmen en Groningen.
Op het congres duurzame transportbrandstoffen wordt bekend gemaakt welke stappen de bij dit project betrokken partijen zullen nemen om tot een Noordelijk dekkend netwerk van aardgastankstations te komen. Dit congres wordt op 3 en 4 november in het FEC te Leeuwarden georganiseerd.
Energy Valley is zeer verheugd met deze 'go' voor rijden op aardgas in Noord-Nederland. Door dit project kan niet alleen schoner en stiller gereden worden, maar kan eveneens een impuls gegeven worden aan de economische structuur van Noord-Nederland. Directe werkgelegenheid kan gecreëerd worden door bijvoorbeeld de bemanning en plaatsing van de tankstations, maar eveneens indirect omdat nieuwe auto’s aangeschaft zullen worden en mkb’ers er voordeliger brandstof kunnen tanken (0,59 cent per kg. een volle tank voor € 15,-).
Verder maakt rijden op aardgas de weg vrij voor nieuwe ontwikkelingen zoals rijden op biogas en in de toekomst waterstof. Hiervoor kan de bestaande gasleidingenstructuur dan mogelijk benut worden, maar ook wordt nagedacht over het bijmengen bij vulstations. Hiertoe worden in het Energy Valley gebied verschillende haalbaarheidsonderzoeken uitgevoerd (biogas in het net, naturalHy, Nieuw gas in Noord-Nederland, from biomass to green gas en Biomassa in Noord-Nederland). Voorts wordt nu al nagedacht over nieuwe autotechnologie voor o.a. aardgas- en waterstofauto’s, die ervoor zorgt dat voertuigen zuiniger, stiller en nog schoner worden. Om dit te bereiken werkt Energy Valley samen met verschillende kennisinstellingen en marktpartijen. Ook deze ontwikkelingen worden op het nationale congres duurzame transportbrandstoffen bekend gemaakt
Bron: Energyvalley.nl
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.