Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Botswana overweegt plezierjacht op olifanten

  •  
16-07-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
elephant-2923917_1280
Botswana, het land met 's werelds grootste olifantenpopulatie, overweegt het verbod op de plezierjacht op olifanten op te heffen. De overheid van het land in zuidelijk Afrika zegt dat oogsten van kleine boeren bedreigd worden door de duizenden olifanten die in het wild leven.
Volgens schattingen van natuurbeschermingsorganisaties leven er 130.000 olifanten in het land. Dat is een derde van alle olifanten in Afrika. Volgens de overheid in Botswana ligt dat aantal eerder in de buurt van 230.000.
“Gemeenschappen zijn zeer vijandig en negatief geworden ten opzichte van wilde dieren,” zei Konstantinos Markus, een parlementslid uit Botswana. Volgens Markus gaan grote delen van de maisoogst verloren door wilde dieren, in het noorden wel tot 72 procent.
Het parlement van Botswana nam vorige maand een motie aan om het verbod te herzien en te heroverwegen. Dat kwam er onder voormalig president Ian Khama in 2014 nadat onderzoeken aantoonden dat de olifantenpopulatie in het noorden van het land afnam.
Bron: ANP

Meer over:

olifant, botswana, jacht
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.