Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Bot witte dolfijn gevonden

  •  
14-06-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
strand_03.jpg
Een vreemd plat stuk bot stelde Ecomareconservator Arthur Oosterbaan voor een raadsel. Aan de sponsachtige structuur te zien ging het om een fossiel bot van een walvisachtige, maar welk bot en van welke soort?
Zorgvuldig speurwerk
Om daar achter te komen bezocht hij met zijn collega’s de walviscollectie van Naturalis. Het werd een spannende zoektocht langs skeletten en botten in kartonnen dozen en metalen kasten. Na zorgvuldig speurwerk werd er een ‘match’ gevonden. Het vreemde bot bleek het borstbeen van een beloega, de witte dolfijn, te zijn.
IJstijd
De enthousiaste bottenverzamelaar Ruud Blok heeft het bot gevonden op het Texelse strand. Het komt uit de laatste ijstijd en is dus zo’n 10.000 tot 100.000 jaar oud. In die tijd was de Noordzee voor een groot deel land.
Bericht uitgegeven door Ecomare
Lees verder op Natuurbericht.nl
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.