Vroege Vogels

Boswachters praten in de trein over natuur

  •  
28-08-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
trein.jpg
Zes boswachters van Natuurmonumenten reizen donderdag met de trein van Den Haag naar Groningen en terug. In een groen gedecoreerde coupé praten ze met andere treinreizigers over de natuur en het landschap dat ze onderweg passeren.
Natuurgebruik
De treinreis door Nederland is het begin van een nieuwe raadpleging die Natuurmonumenten dit najaar houdt onder de 735.000 leden van de vereniging. De eerste ledenraadpleging ging vorig jaar over wild en de jacht. Ditmaal wil Natuurmonumenten weten wat mensen vinden van gebruik van de natuur.
Conflicten
Leden mogen zich onder andere uitspreken over gebruikersconflicten, zoals die tussen ruiters en wandelaars en tussen mountainbikers en hardlopers, over evenementen op natuurterreinen en over afsluiting van kwetsbare gebieden. ,,Dilemma's waarmee boswachters heel vaak te maken hebben'', aldus Natuurmonumenten. De vereniging baseert haar beleid op de uitkomst van de raadplegingen.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.