Sfeerfoto van Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Boswachter mishandeld door hondeneigenaar

22 jan 2019
  •  
leestijd 1 minuten
Loonse_en_drunense_duinen

© Loonse en Drunense Duinen - Fotograaf WILHELMINA559

Een boswachter van Natuurmonumenten is gisterenmiddag in de Loonse en Drunense Duinen mishandeld na het aanspreken van een bezoeker van het gebied op het laten loslopen van drie honden buiten het hondenlosloopgebied. De boswachter liep verwondingen op aan een arm.

Loslopende honden

De boswachter sprak de wandelaar aan omdat hij drie honden los liet lopen buiten het hondenlosloopgebied. De man reageerde agressief en weigerde zijn identiteitsbewijs te overhandigen toen de boswachter hem wilde bekeuren. Vervolgens viel de man de boswachter aan waarbij deze een verdraaide arm opliep. De gealarmeerde politie hield de man later bij het parkeerterrein aan. Er is aangifte gedaan tegen de man voor mishandeling. Gelukkig kon de boswachter na een bezoek aan de eerste hulp met een ingepakte arm weer naar huis.

Regels respecteren om iedereen te laten genieten

Boswachters zijn gastheer in de natuurgebieden en toezicht en handhaving zijn deel van hun taak, met als doel de gebieden te beschermen en te zorgen dat bezoekers zich welkom voelen. Optreden door te verbaliseren voor overtredingen hoort daar ook bij. Steeds vaker worden ze echter geconfronteerd met verbaal geweld, soms dus zelfs fysiek geweld.
Natuurmonumenten vindt het terecht onacceptabel dat boswachters op deze manier worden behandeld. Bezoekers die natuurgebieden ingaan moeten de regels respecteren zodat iedereen met plezier van de natuur kan blijven genieten.
Bron: Natuurmonumenten

Meer over:

,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.