Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Bosuilkuikens ringen

  •  
08-05-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
244 keer bekeken
  •  
uil4.jpeg
Via de webcams van Beleef de Lente in samenwerking met Vogelbescherming kan iedereen 24 uur per dag live meekijken in verschillende vogelnesten tijdens het broedseizoen. Dit jaar zijn maar liefst negen soorten te volgen: de kerkuil, de torenvalk, de slechtvalk, de steenuil, de bosuil, de koolmees, de huismus, de roodborst en de ooievaar.
Een nieuwe soort voor dit jaar is de bosuil. Afgelopen april kropen er twee jonge bosuilskuikens uit de eieren en nu is het moment bijna daar dat ze uit gaan vliegen. Maar niet voordat ze geringd worden door de heren van Roofvogelwerkgroep Roerstreek.
Filmpje
Vroege Vogels ging meekijken bij het ringen van de jonge bosuilen in de nestkast van Jan Konings in Limburg en had het geluk dat de vrouwtjes bosuil bij hoge uitzondering ook nog aanwezig was in de kast. Vermoedelijk zullen de jonge uilskuikens halverwege volgende week de nestkast verlaten. Om dit live bij te wonen ga naar Beleef de Lente.  Daar vind je ook een filmpje van het ringen van de kuikens.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.