Sfeerfoto van Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Bosuilkuikens ringen

8 mei 2015
  •  
leestijd 1 minuten
uil4.jpeg
Via de webcams van Beleef de Lente in samenwerking met Vogelbescherming kan iedereen 24 uur per dag live meekijken in verschillende vogelnesten tijdens het broedseizoen. Dit jaar zijn maar liefst negen soorten te volgen: de kerkuil, de torenvalk, de slechtvalk, de steenuil, de bosuil, de koolmees, de huismus, de roodborst en de ooievaar.
Een nieuwe soort voor dit jaar is de bosuil. Afgelopen april kropen er twee jonge bosuilskuikens uit de eieren en nu is het moment bijna daar dat ze uit gaan vliegen. Maar niet voordat ze geringd worden door de heren van Roofvogelwerkgroep Roerstreek.
Filmpje
Vroege Vogels ging meekijken bij het ringen van de jonge bosuilen in de nestkast van Jan Konings in Limburg en had het geluk dat de vrouwtjes bosuil bij hoge uitzondering ook nog aanwezig was in de kast. Vermoedelijk zullen de jonge uilskuikens halverwege volgende week de nestkast verlaten. Om dit live bij te wonen ga naar Beleef de Lente.  Daar vind je ook een filmpje van het ringen van de kuikens.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.