Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Bosbranden teisteren Sicilië

  •  
17-06-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
279 keer bekeken
  •  
Bosbrand_bertknot-Flickr.jpg

© Fotograaf: bertknot (Flickr Creative Commons)

Grote bosbranden bedreigen de hoofdstad van Sicilië, Palermo, en andere steden in de buurt. Meerdere huizen zijn al ten prooi gevallen aan de vlammen en veel bewoners zijn geëvacueerd, aldus Italiaanse media vrijdag.
Een meisje moest uit een brandend huis worden gered, terwijl zo'n vijftig jongere kinderen vanuit een kinderdagverblijf in Monreale naar een ziekenhuis moesten nadat ze rook hadden ingeademd.
In Palermo zijn meerdere woonwijken geëvacueerd, meldde persbureau ANSA. De snelweg tussen Palermo en Messina is door het vuur afgesloten. Ook de rijksweg tussen Lascari en Cefalù is gesloten. ,,We zijn geconfronteerd met een dramatische situatie'', zei burgemeester Lapunzina Rosario van de kuststad Cefalù.
Hoewel de oorzaak van de inferno's nog niet is vastgesteld, worden veel bosbranden in Sicilië elke zomer opzettelijk aangestoken, aldus ANSA News.
Bron: ANP

Meer over:

bos, bosbrand, brand
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.