Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.55 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Bosbranden teisteren Sicilië

17 jun 2016
  •  
leestijd 1 minuten
Bosbrand_bertknot-Flickr.jpg

© Fotograaf: bertknot (Flickr Creative Commons)

Grote bosbranden bedreigen de hoofdstad van Sicilië, Palermo, en andere steden in de buurt. Meerdere huizen zijn al ten prooi gevallen aan de vlammen en veel bewoners zijn geëvacueerd, aldus Italiaanse media vrijdag.
Een meisje moest uit een brandend huis worden gered, terwijl zo'n vijftig jongere kinderen vanuit een kinderdagverblijf in Monreale naar een ziekenhuis moesten nadat ze rook hadden ingeademd.
In Palermo zijn meerdere woonwijken geëvacueerd, meldde persbureau ANSA. De snelweg tussen Palermo en Messina is door het vuur afgesloten. Ook de rijksweg tussen Lascari en Cefalù is gesloten. ,,We zijn geconfronteerd met een dramatische situatie'', zei burgemeester Lapunzina Rosario van de kuststad Cefalù.
Hoewel de oorzaak van de inferno's nog niet is vastgesteld, worden veel bosbranden in Sicilië elke zomer opzettelijk aangestoken, aldus ANSA News.
Bron: ANP

Meer over:

bos, bosbrand, brand

Meer over dit onderwerp

Populair bij BNNVARA

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.