Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Bos Vierhouten afgesloten na windhoos

  •  
27-07-2007
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
150 keer bekeken
  •  
vv_newsimg_155665.jpg
Gisteravond is in de omgeving van Nunspeet en Vierhouten een windhoos geweest. In de boswachterij van Staatsbosbeheer vielen op ongeveer vier hectare alle bomen om. De Pas-opweg in Vierhouten is wegens onveilige situaties afgesloten voor het publiek. Door de harde wind is het mogelijk dat er nog meer bomen omwaaien of dat grote takken uit de bomen waaien. Staatsbosbeheer waarschuwt mensen om het gebied, waar de bomen omgevallen zijn, niet in te gaan. Een uitzonderlijke wind hield gisteravond flink huis in het bosrijke gebied van Nunspeet. Boswachter Joris Blankena vertelt: "In een gebied van zo'n vier hectare liggen alle bomen tegen de grond. Het lijkt alsof ze als luciferhoutjes zijn omgevallen. Het is een onwerkelijk gezicht".Momenteel bekijken de boswachters of er mogelijk gevaarlijke situaties in het bos zijn, zoals omgewaaide takken die nog in de boom hangen. Ook worden fiets-, wandel- en ruiterpaden gecontroleerd en waar nodig opgeruimd. Het opruimen van alle ravage neemt waarschijnlijk enkele weken in beslag.
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - natuur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.